Öppet till 20.00

Fakta & Råvaror

Att tillverka äkta glass är en känslig process, ett hantverk, men inget märkvärdigt. Glass är kemi och kunskap om hur man balanserar de olika ingredienserna och hur de reagerar med varandra. Det finns många hemliga recept men inget mäter sig med experiment och erfarenhet som glassmakaren besitter. Erfarenhet som vi under många år har samlat på oss. Dolce Sicilias glass tillverkas på plats. Vi väger upp varenda ingrediens och balanserar alla råvaror. Varje smak har sin egenskap. Vissa smaker får stå och mogna medan andra körs snabbt in i glassmaskinen. Ekologisk mjölk och grädde i kombination med de finaste råvarorna är vår största hemlighet. Glassen på Dolce Sicilia är kompakt, vi pumpar inte in onödig luft eller socker för att få volym och hållbarhet. Vår glass är dagsfärsk. Vi förnyar oss inte ofta utan har ett sortiment som vi gör riktigt bra, smaker vi har experimenterat med ett tag och som våra stamkunder älskar.

Hasselnötter

Hasselnötter har en hög halt av vegetabiliskt fett, den kommer lätt upp i 62% hos de fina sorterna. Vi använder hasselnötter från bergskedjan Nebrodi, på Sicilien. De har en unik balans mellan arom, doft och konsistens, och lämnar inte kvar någon bitter eftersmak som hasselnötter av vanliga sorter ofta gör. En oslagbart krämig och fyllig glass för nötälskare!

Pistasch

Byn Bronte är belägen mellan vulkanen Etna och bergskedjan Nebrodi. Här växer pistaschträden i ojämn och oftast svåråtkomlig mark. De skördas vartannat år och ger inte stora mängder nötter. Pistaschen från Bronte är en exklusiv och unik produkt som kallas ”det gröna guldet”. Dessa nötter har en intensiv doft och en lysande grön färg.

Mandel

Våra mandlar kommer från Avola i Siracusa, på Sicilien. De har odlats där sedan århundraden i sin ursprungliga miljö vilket gör att de lämnar spår av denna tradition i smaken. En frisk och len smak som påminner om Sicilien!