Dolce Sicilia

Glass

Äkta Italiensk Gelato gjord på naturliga råvaror

Äkta glass

Vår glass görs på naturliga råvaror av högsta kvalitet. Vi använder inga konstgjorda smaker eller färgämnen.

Den perfekta glassen handlar inte bara om råvarornas kvalitet utan även om hantverket. Kunskapen om hur man får fram de olika råvarornas smak bäst kommer av mångårig erfarenhet.
Mjölk & gräddbasen är ägg och nötfri. Dock kan det finnas spår av ägg och nötter. Vissa smaker innehåller även ägg. Fråga alltid expediten då vi varierar de olika smakerna och recepten.

Sorbeten är fri från mjölk, grädde, ägg och nötter och därför även vegansk. Men även här kan det finnas spår av ovanstående råvaror.

Tillverkning

Vår gelato och vår sorbet tillverkas i vår egen glassbar i små satser. Glassen som serveras i vår glassbar är ofta tillverkad samma dag eller dagen före.

Råvarorna förbereds och blandas för hand med övriga ingredienser och blir sedan till gelato och sorbet i vår glassmaskin.

Våra smaker

Vårt utbud av smaker varierar. Vissa smaker har vi alltid, andra tillverkar vi endast när det är rätt säsong för råvarorna. Nedan ser du ett utbud av våra vanligaste smaker.

Bacio

Basilika/lime

Blodapelsin

Blåbär/lime

Caramel

Cassata Siciliana

Choklad

Citron

Jordgubb

Hallon

Hasselnöt

Lakrits

Mandel

Mango

Mörk choklad

Oreo

Passionsfrukt

Pistage

Stracciatella

Tiramisu

Vanilj

Gelatotårta

Våra glasstårtor görs av vår egen gelato och sorbet samt dekoreras enligt önskemål. Välj själv vilka smaker som önskas.

1.2 L för ca 6 personer
2.4 L för ca 12 personer

Förvara glasstårtan i frysen. Ta fram den 5-15 minuter före servering, beroende på frystemperaturen.

Använd en vass kniv för att skära bitarna. För extra fina bitar, rengör kniven efter varje bit.

Glasstårtor måste beställas 48 timmar i förväg.
Beställning
Copyright © 2024 Dolce Sicilia
Skapad av 
libratica
chevron-down